"Наша Україна" підсунула Тимошенко "троянського коня"?

Середа, 21 червня 2006, 19:48

В ситуації, якщо прем'єр-міністром стане лідер БЮТ Юлія Тимошенко, а спікером Верховної Ради - член "Нашої України" Петро Порошенко, може відбутися блокування виконавчої влади.

Таке припущення у коментарі "Українській правді" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Звичайно, це суто внутрішня справа "Нашої України" (спікерство Порошенка), але складається враження, що це свідоме рішення, мета якого – створити нові перешкоди на шляху до підписання коаліційної угоди", - вважає політолог.

"Не виключено, що на даний момент маємо вести мову про свідоме затягування процесу з метою реалізувати вже завтра "обхідний" сценарій - обрання спікера перед створенням коаліції", - додав Карасьов.

На його думку, в разі обрання Порошенка спікером "може відтворитися конфлікт зразка періоду лютого – вересня 2005 року, причому в даному випадку міжособистісний конфлікт має всі шанси екстраполюватися на міжінституційні відносини".

"Конфліктна прем'єрсько-спікерська зв'язка теоретично може навіть блокувати виконавчу владу в країні та "поставити блок" на шляху парламентсько-президентської республіки", - зазначив Карасьов.

"На порозі коаліційного і парламентського "дедлайну" це виглядає, як спроба підкласти такий собі "данайський подарунок" за "троянським сценарієм", - додав політолог.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News