Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штати "будуть раді" допомогти Україні розібратися з Росією?

Середа, 21 червня 2006, 20:25

Сполучені Штати Америки будуть "раді допомогти" Україні у випадку, якщо вона вирішить переглянути газові домовленості з Росією, укладені в січні нинішнього року.

Про це заявив новопризначений посол США в Україні Вільям Тейлор на прес-конференції в середу в Києві.

"Дискусії по всьому спектру питань між Україною та Росією, включаючи газові питання, звичайно цікаві для усього світу, однак насамперед, це справа двосторонніх відносин між Україною та Росією", - додав Тейлор.

Американський посол підкреслив, що Україна є "дуже важливою транзитною країною", що дає їй "великі можливості і велику відповідальність".

У той же час Тейлор вважає, що базування Чорноморського флоту Росії в Криму не стане "серйозною перешкодою" на шляху інтеграції України в НАТО.

"Базування російських Військово-морських сил на території України - це питання, що повинні вирішувати між собою уряди Росії та України", - сказав посол.

Тейлор також висловив думку про те, що недавні акції протесту в районі Феодосії не вплинуть на співпрацю України з Північноатлантичним альянсом.

"Якщо народ і уряд України вирішать, що вони хочуть, щоб Україна була членом НАТО, то США з радістю допоможе", - сказав він.

Посол також підкреслив, що США мають намір надавати "спонсорську" фінансову допомогу для організації дискусій, "круглих столів", конференцій по обговоренню в Україні недоліків і переваг НАТО.

Говорячи про недавні події у Феодосії, посол зазначив, що ставлення людей до українсько-американських навчань було б набагато краще, якби інформація про намір американської сторони була б більш відкритою.

Він також зазначив, що для проведення в Криму робіт зі зведення інженерних споруджень були передбачені досить серйозні кошти, що повинні були витрачатися в Криму на придбання матеріалів і залучення робочої сили.

Через неможливість продовжити роботи "постраждали люди у всьому Криму", сказав Тейлор.

Як відомо, Тейлор змінив на посаді посла США в Україні Джона Хербста, що працював на цій посаді з вересня 2003 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування