Соціалісти вирішили вважати подальші переговори з нашоукраїнцями безпідставними

Середа, 21 червня 2006, 20:43

Соціалістична партія вважає подальші переговори щодо попереднього змісту угоди про створення помаранчевої коаліції безперспективними.

Про це йдеться в заяві політради СПУ щодо чергового перенесення засідання Верховної ради, ініційованого Нашою Україною для формування коаліції, передає прес-служба партії.

"Політрада Соцпартії вважає, що своїми діями представники "НУ" не тільки блокують створення Коаліції, але й дискредитують керівництво СПУ, яке бере участь у переговорах", - йдеться в заяві.

"Залучення лідерів СПУ до безрезультатного переговорного процесу окремими політичними авантюристами використовується для того, щоб завдати удар по авторитету Соціалістичної партії. Ми не можемо з тим миритися", - йдеться в документі.

"Подальші переговори попереднього змісту про створення Коаліції соціалісти вважають безперспективними, і продовжувати діалог в такому форматі і з такими підходами не вважають можливим", - зазначено в заяві.

СПУ вважає, що об'єктивних підстав для затягування переговорів не існувало, і коаліція могла і повинна була бути створена не пізніше середи, 21 червня.

"Всі необхідні документи для того не тільки погоджені, але й парафовані трьома фракціями. Представники "Нашої України" демонструють неповагу до партнерів по ймовірній Коаліції", - зазначає СПУ.

Політрада СПУ також вимагає від президента Ющенка, який є почесним головою блоку "Наша Україна", "взяти нарешті на себе відповідальність за переговорний процес, оскільки ті посередники, котрих він уповноважив, з поставленим завданням не справляються".

"Переговори повинні стати основою для пошуку компромісу, а не приводом для чергової інтриги в структурах "НУ". Якщо Президент Ющенко проявить політичну волю, переговори зі створення коаліції можна буде завершити за один вечір", - зазначено в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...