Ющенко віддав долю Луценка в руки "коаліціоністів"

Четвер, 22 червня 2006, 14:59

Президент Віктор Ющенко заявляє, що призначення кандидатури на посаду міністра внутрішніх справ стане результатом консультацій між політичними силами, що входять до складу коаліції.

Так він прокоментував інформацію про те, що він хотів би залишити міністром МВС Юрія Луценка.

"У парламенті взята перерва. Ця перерва якраз і призначена для того, щоб провести консультації, в тому числі і по тих міністрах, які належать до силового блоку", - сказав президент.

Водночас сам Луценко зазначив, що не переймається своїм ймовірним звільненням.

"Я, власне, спокійний за те, що я можу бути змінений у будь-який момент. Єдине, проти чого я виступаю категорично, це проти того, щоб зміна призвела до формування в МВС партійної розвідки або комерційної структури. Тоді я мовчати не буду", - сказав Луценко.

"Якщо мене змінять на людину, яка виконуватиме доручення президента і робитиме все, що робили ми – нема заперечень – всі ми тимчасові на своїх державних посадах", - додав він.

Щодо своєї діяльності як міністра і роботи МВС за його керівництва, Луценко зазначив:

"Звичайно, я не можу гарантувати, що в разі зміни центральної волі кожен міліціонер і далі буде деполітизований і декомерціалізований, як цього я вимагав 1,5 роки своєї роботи", - сказав він.

"Тим не менше, я впевнений, що повернення до часів, які я застав в міліції, вже неможливе. Темпи її демократизації і очищення, можливо, будуть сповільненні, але назад вороття немає", - додав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...