НАТО і Європа зраділи помаранчевій коаліції

Четвер, 22 червня 2006, 15:00

У НАТО позитивно оцінюють формування коаліції в Україні й очікують початку роботи з новим урядом.

Про це в четвер у Брюселі повідомив офіційний представник альянсу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Формування коаліції в Україні - це гарна новина, і ми очікуємо початку роботи з новим урядом", - сказав він.

Разом з тим він відзначив, що в НАТО "не роблять інших коментарів", тому що "це внутрішня справа суверенної демократичної країни".

"Говорити більше - непродуктивно. Це - нормальний процес, Україна сама вирішує. Подивимося, що скаже уряд", - сказав представник НАТО.

"Наша увага зосереджена на тісній і продуктивній роботі з урядом у широких формах, у нас великий порядок денний з Україною, нехай прогрес йде крок за кроком", - додав він.

У той же час Європейська Комісія вітає повідомлення про формування коаліції в Україні і сподівається, що новий уряд продовжить політичні й економічні реформи в країні.

"Це дуже важливо, що буде новий уряд, який продовжить політичні й економічні реформи в Україні", - заявила представник ЄК Емма Удвін.

"Це важливо зараз, тому що міністри нового уряду продовжать роботу над проблемами, з якими зіштовхнулася Україна", - додала вона.

Крім того, представник ЄК нагадала, що Україна і ЄС мають План дій, і висловила надію на прогрес у двосторонніх відносинах.

"Ми вже приготували ґрунт для угоди між Україною і ЄС, що поглибить наше співробітництво, і ми сподіваємося мати прогрес", - сказала вона.

"Але, звичайно, дуже важливо, щоб новий уряд продовжив роботу в плані просування України до членства в СОТ, тому що без цього ми не можемо рухатися вперед у плані створення зони вільної торгівлі, яка буде частиною нової угоди", - додала Удвін.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування