Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії впевнені, що Тимошенко хоче позбавити президента впливу

Четвер, 22 червня 2006, 15:36

Директор інституту країн СНД Костянтин Затулін вважає, що спроби української влади переглянути газові угоди з Росією можуть призвести до ще більшого подорожчання газу для цієї країни.

"Якщо зараз пані Тимошенко хоче зруйнувати ці угоди, то я не виключаю, що, якщо так і відбудеться, то подорожчання піде далі", - сказав політолог.

При цьому Затулін підкреслив, що "для перегляду угод, як мінімум, повинне бути обопільне бажання, у тому числі і з російської сторони".

Він нагадав, що "вже один раз уряд Тимошенко зруйнував домовленості по газу, результатом чого був виток напруженості і дуже важкі переговори".

"Споживачам, а вони ж виборці України, це принесло подорожчання газу, що вони одержують вроздріб", - сказав політолог.

"Те, що пропонує Тимошенко, означає: ми будемо вимагати від Росії, щоб вона продовжувала спонсорувати українську економіку і навіщось оплачувати політичні плани "помаранчевої коаліції", що йдуть, як відомо, не в бік Росії, а в іншому напрямку", - додав Затулін.

У зв'язку з цим політолог думає, що "у Росії немає ніяких підстав йти на поводу цих заяв".

"Пані Тимошенко ще не прем'єр. Коли вона буде прем'єром, тоді ми будемо судити про неї не по заявах, а по її діях", - сказав Затулін.

У той же час він заявив, що "створення "помаранчевої" коаліції, безумовно, означає вибір на користь спроб реанімації "помаранчевої" революції, означає поглиблення подальшого розколу в країні".

"Це спроба проігнорувати основну політичну силу - Партію регіонів", - додав політолог.

Ще одним наслідком приходу Тимошенко до влади, на думку політолога, стане відхід президента Віктора Ющенка на другі ролі.

"Помаранчева" коаліція давно б уже відбулася, якби не позиція Ющенка, що опирався своїй передчасній "політичній смерті", - заявив політолог.

"Якщо така коаліція виникає, це означає, що його опір зломлено. Ющенко і Тимошенко не довіряють один одному", - зауважив він.

"Я переконаний, що Тимошенко буде діяти таким чином, щоб президент втратив свій вплив на хід політичних справ у країні", - резюмував Затулін.

Як відомо, зовсім нещодавно МЗС України заборонив Затуліну в'їзд на територію України.

Інтерфакс, РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування