Росіянина виштовхали з України на п'ять років

Четвер, 22 червня 2006, 16:47

З України депортовано громадянина РФ, лідера руху "Прорив" Олексія Добичіна.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на прес-службу Інституту країн СНД.

"21 червня найгрубішим чином з України депортовано громадянина Росії Олексія Добичіна, лідера руху "Прорив" і заступника голови Союзу православних громадян України", - повідомили в прес-службі.

В Інституті країн СНД заявляють, що "депортація Добичіна стала ще однією ланкою в ланцюзі дій влади України з формування образу ворога з російських громадян".

Зі свого боку Служба безпеки України пояснила депортацію Добичіна тим, що "його дії могли нести загрозу інтересам України".

За словами першого заступника директора департаменту консульської служби Сергія Погорєльцева, Добичіну заборонили в'їзд в Україну терміном на п'ять років.

Активіст організації мав вид на проживання в Україні. У понеділок йому було відмовлено в перебуванні на території країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час МЗС РФ заявив про "надію, що українська влада скасує заборону на в'їзд на територію країни деяких російських громадян".

Як відомо, раніше влада України заборонила в'їзд у країну віце-спікеру Держдуми, лідеру ЛДПР Володимиру Жириновському і депутату Держдуми, директору Інституту країн СНД Костянтину Затуліну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...