Ющенко розповідав анекдоти з життя міліції, а потім його оббрехали собаки

Четвер, 22 червня 2006, 16:52

Президент Віктор Ющенко не задоволений низьким рівнем довіри громадян до міліції.

"Жулікам довіряють більше", - сказав він, проаналізувавши під час розширеної колегії результати останнього опитування Центру Разумкова, зроблені на прохання МВС.

Водночас, як сказав президент, міліціонери самі винні в цьому, оскільки часто їхні дії спрямовані не на допомогу людям і є неприйнятними.

Як приклад Ющенко процитував листа, надісланого йому одним з громадян, в якому описувалося, що міліціонери забрали в людини машину і поставили "десь перед міліцією в якомусь дворі".

"Коли людина прийшла забрати машину, на місці виявилося, що її обікрали. Зник магнітофон, витирачки переднього вікна, автомобільні диски, нові шини замінені на старі. Викрали запасне колесо і сказали – забирай машину. Ну скажіть, за один такий крок, якою має бути оцінка ордена Леніна Львівської міліції?", - сказав Ющенко.

Окремо президент зупинився на питанні структуризації окремих структурних підрозділів МВС, при цьому висловив впевненість, що вони так само потребують реформування, як свого часу ДАІ.

"Скільки з нас сміялися і говорили, що якщо прибрати міліціонера під бузиною, ми не втримаємо порядок на дорогах. Та чого ми людину маємо заставляти на карачках лазити?", - спитав Ющенко.

На переконання президента, кожен працівник ДАІ повинен мати гідний автомобіль та устаткування, визначену територію для патрулювання.

"Кожен, хто їде по українській дорозі, має відчувати спиною, що він під оком патрульної служби", - сказав він.

"Якби тут не було журналістів, або якби вони не записували, я б розказав. Колись у моєї дружини... О, вже взялися!", - сказав Ющенко, побачивши, що журналісти кинулися до камер.

"А я хотів навести хороший приклад", - додав він, перейшовши до проблем законодавчої бази МВС.

Крім розширеної колегії, Ющенко відвідав показові виступи солдатів спецпідрозділу "Омега" Внутрішніх військ України, а також роту почесної варти МВС.

Президенту було продемонстровано різноманітні навички вояків, у тому числі маневри у спецоперації зі звільнення заручників.

Коли президент тільки приїхав у частину, службові собаки за командою кінолога загавкали, вітаючи його.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...