Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія зібралася змінювати зовнішню політику і наводити демократію у світі

П'ятниця, 23 червня 2006, 10:37

Росія, можливо, внесе деякі корективи у свою зовнішню політику в зв'язку з негативними тенденціями, що з'явилися останнім часом на світовій арені.

Про це заявив представник МЗС РФ Михайло Каминін журналістам напередодні наради російських послів і представників при міжнародних організаціях, яка пройде в Москві 26-27 червня.

"За останні два роки у світовому розвитку накопичилися зміни, які вимагають осмислення, можливо, внесення коректив у нашу зовнішньополітичну лінію на окремих напрямках", - сказав він.

Каминін відзначив, що хоча "у цілому міжнародна ситуація розвивалася в руслі російських оцінок і підходів, що забезпечувало ріст активної ролі Росії у світових справах, розвиток одержали і негативні тенденції".

За словами Каминіна, у число проблем, які турбують Росію, зокрема, входить наближення конфліктів до зони її інтересів.

"На тлі активної перебудови світу з'явилася безліч нових проблем, які менш передбачувані і рівень небезпеки яких повною мірою не усвідомлений. Зокрема, очевидна тенденція до розширення у світі конфліктного простору і його поширенню на зону життєво важливих інтересів Росії", - відзначив він.

За словами Каминіна, у національні інтереси Росії входить створення нового, більш справедливого і демократичного світопорядку, "заснованого на колективних і правових засадах, що надійно забезпечував би безпеку на глобальному і регіональному рівнях".

Каминін сказав, що основна мета наради - "розглянути шляхи зміцнення міжнародного становища Росії на конкретних напрямках і вирішення завдань, які стоять перед зовнішньою політикою країни".

За інформацією МЗС РФ, у нараді, крім дипломатів, візьмуть участь представники адміністрації президента, керівництво уряду, керівники низки міністерств і відомств.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування