Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова СБУ думає, що його замовила якась політична сила

П'ятниця, 23 червня 2006, 11:25

Глава СБУ Ігор Дріжчаний вважає, що спроби дискредитації Служби безпеки України пов'язані з наміром встановити над нею політичний контроль.

"Усі силові відомства, і СБУ, напевно, насамперед, дехто прагне поставити під свій політичний контроль", - сказав глава СБУ в інтерв'ю "Фактам".

"Я думаю, ви погодитесь з тим, що на сьогодні жодна політична сила або партія не може похвалитись тим, що це їй вдалося", - додав Дріжчаний.

Він також назвав ще дві причини дискредитації СБУ за допомогою ЗМІ.

"Зараз йде реформування служби, процес для багатьох болючий, тому що відбуваються скорочення. Стосується це в першу чергу керівних посад, тому що ми забираємо зайві управлінські ланки", - сказав глава СБУ.

За його словами, чисельність керівного складу останнім часом зменшилася на 15 відсотків.

"Другою причиною я б назвав процес "очищення" у службі. Якщо за весь час існування СБУ щодо її працівників було порушено 55 кримінальних справ, то 28 з них були відкриті після того, як її очолив я", - відзначив Дріжчаний.

Від повідомив, що це справи про хабарництво, зловживання службовим становищем, торгівлю інформацією.

Що стосується обвинувачення СБУ у виконанні бажань Росії, то Дріжчаний заявив, що "це повний "брєд".

"Я, до речі, сам звернувся до прокуратури з проханням перевірити обвинувачення на адресу працівників СБУ, у тому числі й мою, у протиправній діяльності", - додав він.

"Взагалі ж, з урахуванням тих процесів, що сьогодні відбуваються, ми очікували, що такі публікації з'являться. Правда, були здивовані, що саме в цій газеті ("Україні молодій", редактором якої є Михайло Дорошенко, радник Президента). На питання, чому так сталося, у мене менше відповідей, ніж на інші", - відзначив Дріжчаний.

"На жаль, газету просто використовували саме ті, хто намагається одержати контроль над спецслужбою" – додав він.

Як відомо, "Україна молода" написала декілька критичних статей про главу СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування