Ющенко подасть Тимошенко на прем'єра в понеділок

П'ятниця, 23 червня 2006, 13:20

Президент Віктор Ющенко має намір подати подання до Верховної Ради на призначення лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.

Про це в п'ятницю повідомив голова секретаріату президента Олег Рибачук.

"Я підтверджую, що президент буде подавати кандидатуру на прем'єр-міністра. Я очікую, це буде зроблено в понеділок", - зазначив голова секретаріату.

На уточнення, чию саме кандидатуру подаватиме президент, Рибачук відповів: "Тимошенко Юлію Володимирівну".

На питання щодо заяв Тимошенко про намір переглянути газові угоди з Росією, Рибачук наголосив, що наступному уряду буде необхідно вирішувати газові питання, і з позицією Тимошенко немає ніяких протиріч.

"Тимошенко, як прем’єр, відразу, отримавши повноваження, матиме на ці питання реагувати. Вона буде зобов’язана діяти швидко, я б не сказав - конструктивно, я б сказав – результативно. Це є вимогою і членів коаліції, і президента", - наголосив Рибачук.

Він також зазначив, що Тимошенко, "коли робила цю заяву, вона робила її як потенційний кандидат в прем’єри, як прем’єр".

"Тому з перших хвилин вона повинна буде вирішувати цю проблему, зрозуміти її складність. Тут немає протиріч ні між нею, ні між позицією "Нашої України", ні між позицією Соцпартії. Це питання потребує негайного вирішення", - додав Рибачук.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News