Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нашій Україні" спростовують "підставного" Порошенка

П'ятниця, 23 червня 2006, 13:42

Під час підписання коаліційної угоди не всім депутатам з блоку "Наша Україна" повідомили, що таким чином вони підтримали спікера Петра Порошенка.

Про це заявив член фракції БЮТ Сергій Поліщук, посилаючись на джерела у "Нашій Україні".

За його словами, деякі депутати дізнались, що це було пакетне голосування, лише після самого голосування і фактично через це у четвер відбулася затримка з офіційним оголошенням про створення помаранчевої коаліції.

За словами Поліщука, БЮТ закликає союзників по коаліції "не закладати підводні камні" у її роботу.

"Ми готові піти на відкрите висування свого лідера Юлії Тимошенко, показово, спеціально для преси проголосувати, щоб всі побачили, як це відбувається. І я сподіваюся, що у "Нашої України" вистачить політичної мудрості провести таке саме відкрите голосування і не робити жодних пакетних речей", - сказав він.

"Якщо "Наша Україна" проголосує Петра Олексійовича прозоро, то, однозначно, цю кандидатуру і ми підтримаємо. Але це треба зробити для суспільства, якщо ми говоримо про демократію і про формування нової владної команди", - додав Поліщук.

Водночас, як сказала у коментарі "Українській правді" керівник інформаційного департаменту "Нашої України" Тетяна Мокріді, ця політична сила "ніколи не проводила закритих з’їздів і не ухвалювала одноосібних рішень".

"Висування на будь-які посади і ухвалені рішення у партії мають традицію проведення через раду партії", - сказала вона.

"Кандидатура Порошенка обговорювалася дуже активно. На його підтримку виступали Іван Васюник, Микола Катеринчук, Юрій Єхануров, йшло жваве обговорення на самій раді", - сказала Мокріді.

За її словами, на сьогоднішній день у тих партіях, які входять до Блоку, є дві кандидатури – Порошенко і Анатолій Кінах.

"Сьогодні в Раді відбулася знаменна подія – загальні збори коаліції під головуванням Тимошенко пройшли в форматі примирення. Якщо нашим колегам по коаліції не вистачає якоїсь інформації, ми готові її їм надати перед тим, як вони будуть давати категоричні висновки", - сказала Мокріді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...