Тимошенко розмовлятиме про газ жорстко, але відверто

П'ятниця, 23 червня 2006, 16:52

Російсько-український діалог з газових питань при прем`єрстві Юлії Тимошенко буде жорстким, але водночас відвертим, позбавленим тіньових домовленостей.

Таку думку висловив директор міжнародних програм Центру імені О.Разумкова Валерій Чалий, коментуючи думки про те, наскільки формат демократичної коаліції в Україні може не сподобатися Росії і, відповідно, ускладнити двосторонні переговори щодо газу.

"Міжнародні відносини. Це не особисті відносини: подобається - не подобається. Це дипломатія, тому діалог в енергетичній сфері зараз може бути справді жорсткішим, тому що цей сектор відповідальності відходить до БЮТ і Юлії Тимошенко як майбутнього прем`єра", - відзначив експерт.

Він нагадав, що лідер БЮТ вже заявила про перегляд домовленостей, які "підписувалися вночі" в період кризи (маються на увазі січневі домовленості щодо газу).

"Тому я припускаю непростий діалог. Але він буде таким же відвертим, як і раніше, це точно. Я думаю, що тіньові домовленості буде виключено", - додав Чалий.

Він також відзначив, що і від дій партнерів не тільки в Росії, а й у Євросоюзі залежатиме, наскільки складним буде рішення, прийняте за результатами газових переговорів.

"Ми побачимо це найближчим часом, бо енергетичні питання – це питання трикутника: Росія-ЄС-Україна", уточнив експерт.

Як повідомлялося, 22 червня Тимошенко підтвердила, що на посаді прем`єра вимагатиме перегляду газових угод. "Всі угоди про поставки до України газу сьогодні вимагають додаткової глибокої ревізії, перегляду і побудови в дружньому режимі нових договірних відносин з Росією і Туркменістаном", - сказала Тимошенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...