ГЕНПРОКУРАТУРА ДАЛА ЗГОДУ НА ВИДАЧУ ТІЛА ГОНГАДЗЕ ДЛЯ ПОХОВАННЯ

П'ятниця, 23 червня 2006, 19:53
Генпрокуратура дала згоду на видачу тіла Георгія Гонгадзе його матері.

Про це "Українській правді" стало відомо від поінформованих джерел.

Цю інформацію підтвердила УП вдова Георгія Мирослава Гонгадзе.

За її даними, прокуратура дала згоду на видачу тіла у відповідь на запит уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, до якої усно звернулася мати журналіста.

"Я планую прибути в Україну на початку липня, і, якщо мати Георгія погоджується на поховання, ми будемо узгоджувати питання про час поховання", розповіла Мирослава.

"До сьогодні лише мати мала сумніви щодо приналежності тіла, яке зберігається у Київському морзі, Георгію. Тому я вважала, що, з моральної точки зору, вона мала б зняти для себе будь-які сумніви щодо приналежності тіла", додала Мирослава Гонгадзе.

Вона сподівається, що родичам Георгія вдасться узгодити час поховання, і вже повідомила мати журналіста про її плани приїхати в Україну.

Тим часом, в апеляційному суді Києва продовжується слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Георгія Гонгадзе.

Засідання продовжиться в понеділок, 26 червня, о 9.00.

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, на засіданні в п'ятницю суд запитував підсудного Миколу Протасова і порівнював його свідчення з відповідями, даними підсудним Олександром Поповичем.

Апеляційний суд Києва почав судове слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Гонгадзе 19 грудня 2005 року.

Обвинувачувані - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов, Попович. Ще один обвинувачуваний у вбивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться в розшуку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування