Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії думають, що в українській коаліції чотири партії

Субота, 24 червня 2006, 11:27

Президент російського Фонду ефективної політики Гліб Павловський скептично оцінює можливості сформованої в парламенті України "помаранчевої" коаліції.

"Коаліція зі слабких політичних сил хитка, оскільки кожна з сил, що входять у цю коаліцію, може шантажувати своїх партнерів погрозою виходу з неї. Якщо одна з партій виходить з коаліції, то коаліція перестає існувати", - заявив Павловський в інтерв'ю "Інтерфаксу".

На його думку, реальну владу в коаліції здобуває БЮТ, а дві інші складові (блоки "Наша Україна" і Соцпартія) мають можливість її шантажувати.

"Весь процес формування "помаранчевої" коаліції на Україні показав, що президент Ющенко залишається фактично диригентом політичного оркестру. Саме він нав'язав конструкцію слабкої коаліції, що складається з партій, які програли вибори", - сказав політолог.

Павловський назвав її "коаліцією тих, що програли", яка спрямована на те, щоб не допустити в уряд партію, яка виграла вибори.

"Гумор президента Ющенко полягав ще й у тому, щоб нав'язати Тимошенко як спікера парламенту її ворога Петра Порошенка. У цю коаліцію вмонтований вибуховий пристрій, пульт від якого знаходиться в руках у Ющенка. Причому він сам буде вибирати момент, коли натиснути на кнопку", - заявив Павловський.

Разом з тим, відзначив політолог, відповідно до нової конституції України майбутній уряд "здобуває можливість робити великі і дрібні капості, як Росії, так і президентові Ющенку".

При цьому Павловський вважає, що майбутній уряд Тимошенко - "цей не той уряд, який здатний проводити реформи, модернізацію економіки, у чому гостро має потребу Україна".

Крім цього, вважає він, у новому українському уряді не буде консенсусу з питання безпеки і відносин з НАТО.

За словами Павловського, безпосередню участь у формуванні складу нового уряду України бере посольство США в Києві. "У нинішній "помаранчевій" коаліції не три, а чотири партії. Четвертою партією є посольство США у Києві", - сказав політолог.

Павловський вважає, що в новому уряді свої посади, швидше за все, збережуть "проамериканські" міністр закордонних справ і міністр оборони.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе Росія вирішувати проблеми, зокрема щодо газу, з новим українським урядом, Павловський сказав: "Думаю, це не буде телефон уряду, це буде телефон резиденції президента України".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...