Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко образився на Ющенка і ледь не пішов

Неділя, 25 червня 2006, 12:54

Українська народна партія не сприймає політику керівництва держави щодо звільнення представників партії з посад у виконавчій владі.

Про це за підсумками VIII позачергового з’їзду партії сказав журналістам у суботу її голова Юрій Костенко.

Він зазначив, що у виступах на з’їзді лунали критичні зауваження щодо звільнення однопартійців Василя Червонія та Євгена Жовтяка з посад голів Рівненської та Київської облдержадміністрацій, оскільки за їхнього керівництва ці області мали одні з найвищих соціально-економічних показників серед областей України.

Він також наголосив, що близько 50 керівників райдержадміністрацій примушують добровільно писати заяви про звільнення.

"Така політика суперечить внеску УНП в перемогу національно-демократичних сил і президента Віктора Ющенка", - сказав Костенко.

У заяві партії Костенко закликав Ющенка припинити кадрові переслідування членів УНП, а також очистити владу від дискредитованих і корумпованих чиновників і казнокрадів.

Костенко зазначив, що нинішній склад парламенту найбільш неукраїнський за весь період незалежності. З його слів, це стосується як опозиції, так і коаліційної більшості.

Костенко нагадав, що вперше з 1990 року у Верховній Раді відсутні фракції українських правих націонал-патріотичних партій.

Партія також закликала Ющенка вивести російські війська Чорноморського флоту з української території.

УНП запропонувала президенту дати доручення міністерству закордонних справ і міністерству оборони "невідкладно розпочати переговори з Російською Федерацією щодо виведення ЧФ з території України".

Разом з тим, УНП на з'їзді у суботу переобрала керівництво. Костенка було обрано на новий термін головою партії, хоча на початку з'їзду він заявив, що складає з себе ці повноваження.

Посаду першого заступника зберіг за собою Іван Заєць, заступниками обрано президента ЗАТ "Оболонь" Олександра Слободяна, Антона Бутейка та голову Тернопільської обласної організації УНП, яка на виборах-2006 досягла найкращого результату, Ярослава Джоджика.

Український народний блок Костенка й Плюща набрав на виборах Ради 1,87%, не подолавши 3% бар'єр і не пройшовши в Раду.

У блок увійшли УНП, Партія вільних селян і підприємців, партія "Україна Соборна" і Республіканська християнська партія.

УНІАН, Українські новини

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування