Глава СБУ порадив росіянам винести уроки

Неділя, 25 червня 2006, 14:19

Служба безпеки підтверджує намір застосовувати санкції щодо іноземних громадян, які порушуватимуть порядок перебування на території України.

Про це сказав глава СБУ Ігор Дріжчаний в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві.

"СБУ реагуватиме на будь-які порушення законодавства, яке визначає порядок перебування іноземців на території держави. І у разі, якщо будь-які іноземці, не тільки громадяни Росії, даватимуть підстави для застосування санкцій, безумовно, санкції будуть застосовані", - зазначив він.

Дрижчаний підкреслив, що СБУ не може оголошувати когось із іноземців персоною нон-грата, оскільки це - термін, який за міжнародними нормами застосовується стосовно представників дипломатичного корпусу, при певних обставинах.

Говорячи про недавні події у Криму і ситуації на кордоні з Молдовою, Дріжчаний підкреслив, що всі "повинні винести з цього відповідні уроки".

"І висновок цей такий - закон обов'язковий для всіх. А СБУ, як правоохоронний орган, забезпечуватиме його виконання", - сказав він.

Водночас, правоохоронні органи Криму після "феодосійських подій" порушили дві кримінальні справи стосовно учасників акцій протесту.

Про це повідомив журналістам в п'ятницю в Сімферополі заступник начальника Головного управління МВС України в АРК полковник міліції Микола Федорян.

За його словами, зокрема, одну кримінальну справу порушено за фактом перекриття дороги й порушення громадського порядку під час прямування колони (з американськими резервістами), і другу - за фактом блокування автомобіля Посольства США.

Як повідомлялося, СБУ заборонила в'їзд в Україну депутатам Держдуми Росії Володимиру Жириновському і Костянтину Затуліну. Також у четвер був депортований громадянин Росії Олексій Добичін.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News