Київ посів 21 місце серед найдорожчих міст

Понеділок, 26 червня 2006, 11:13

Київ вийшов на 21-ше місце у списку найдорожчих для проживання міст світу.

Такими є результати проведення нового рейтингу найдорожчих для проживання мегаполісів планети, що опублікував у понеділок дослідницький центр Mercer Human Resource Consulting

При складанні рейтингу за основу береться вартість життя в Нью- Йорку, що оцінюється в 100 балів.

Так, цього року Київ одержав 89,8 балів і пересунувся з 54-ого на 21-ше місце. В основному причиною послужило зростання гривні і цін у порівнянні з доларом, говориться в звіті Mercer Human Resource Consulting.

Водночас багато Східноєвропейських мегаполісів упали в рейтингу в зв'язку з девальвацією місцевої валюти порівняно з доларом. Наприклад, Прага змістилася з 22 місця на 50, набравши 82,1 бал.

Москва одержала 123,9 бала і вийшла на перше місце, а Санкт-Петербург із 99,7 балами опинився на 12-му місці у світі і 7-м - у Європі, передає Інтерфакс.

Лідерство Москви обумовлюється різким зростанням вартості житла в місті. На друге місце у світі піднялася столиця Південної Кореї - Сеул, Токіо опустився на третю позицію.

Лондон одержав 110,6 бала і посів п'яте місце у світі і друге в Європі. Також у числі найдорожчих міст Європи - Женева, Копенгаген, Цюріх і Осло.

З 144 міст, що вивчалися для складання щорічного списку, найдешевшим, як і рік тому, виявився Асунсьйон - столиця Парагваю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування