ПОРОШЕНКА НЕ ОБЕРУТЬ СПІКЕРОМ У ВІВТОРОК

Понеділок, 26 червня 2006, 12:03

Голова тимчасової президії Іван Бокий заявляє, що у вівторок, голосування кандидатури на посаду спікера точно не відбудеться.

"Ми хочемо, щоб все відбувалося разом. Голова Верховної ради, перший заступник, заступник, голови комітетів були проголосовані одночасно. Пропозиції від фракцій з цих питань ще немає", - сказав він журналістам в понеділок.

Водночас "нашоукраїнець" Микола Катеринчук сподівається, що "на цьому тижні буде можливість" розглянути питання спікерства.

Він також повідомив, що фракція "Нашої України" наполягає на тому, щоб у вівторок були приведені до присяги судді Конституційного суду.

За словами Катеринчука, те, що стільки часу не працює Конституційний суд, порушує права громадян. "Напередодні Дня Конституції цю ситуацію слід виправити", - сказав Катеринчук.

За його словами, "це не якась особлива процедура, суддям слід прочитати лише присягу".

Катеринчук також повідомив, що опозиція погрожує зірвати процедуру приведення до присяги суддів Конституційного суду.

За його словами, комуністи мають намір "обов’язково фізично блокувати трибуну, і навіть натякнули на те, що можуть не пустити президента до сесійної зали".

Катеринчук також зазначив, що фракція Партії Регіонів заявила, що вони не проти приведення до присяги суддів КС, але лише після обрання керівних органів ВР, в тому числі і керівників комітетів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування