Претендент на спікера "спелся" з Тимошенко

Понеділок, 26 червня 2006, 12:08

Один із претендентів на посаду спікера Верховної Ради Анатолій Кінах підтримує прагнення Юлії Тимошенко переглянути російсько-українські газові угоди, але тільки за умови переговорів.

Про це він сказав в ефірі каналу НТН.

За його словами, "газові угоди між Україною та Росією від 4 січня цього року були, безперечно, недосконалими, оскільки приймалися практично у форс-мажорних обставинах".

При цьому Кінах підкреслив, що контракти слід розвивати відповідно до нинішнього моменту, а не скасовувати або переглядати.

"Я впевнений, що нам... необхідно вийти в конкретний переговорний процес як в трикутнику Київ-Москва-Ашхабад, включаючи ЄС, так і двосторонні відносини", - зазначив Кінах.

"Потрібно підписувати міжурядовий протокол, потрібно шукати чітку формулу ціни, тарифу на транзит", - додав він.

На питання, якими будуть дії української сторони, якщо Росія не погодиться на протокол, Кінах відповів: "Потрібно добитися доступу до ресурсу середньо-азійського природного газу".

У то же час він зазначив, що в разі відставки прем'єра зі своєї посади повинен піти і спікер: "В коаліційній угоді чітко зафіксовано, що, якщо прем'єр йде у відставку, тоді йде і спікер".

"Відповідальність повинна бути спільною і однозначною", - додав він.

Як відомо, раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що в разі її прем'єрства вона має намір переглянути газові угоди України з Росією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News