СПІКЕРА І ПРЕМ’ЄРА МОЖУТЬ ОБРАТИ У ЧЕТВЕР

Понеділок, 26 червня 2006, 13:19

Голосування по кандидатурах на посади прем'єр-міністра та голови Верховної Ради може відбутися у четвер.

Про це після завершення наради лідерів коаліції повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, алгоритм роботи на цьому тижні буде наступним: "У вівторок ставимо на голосування постанову про кількість і склад комітетів, після цього, згідно з попередніми домовленостями, оголошуємо перерву до четверга".

"І в четвер, якщо "Наша Україна" буде готова, ми поставимо на голосування постанову щодо голови Верховної Ради та прем'єр-міністра", - зазначила лідер БЮТ.

Тимошенко також додала, що "далі теж буде зроблено паузу, щоб прем'єр-міністр міг остаточно визначитися зі складом уряду".

Зі свого боку лідер соціалістів Олександр Мороз повідомив, що кількість парламентських комітетів залишиться незмінною, як і в попередньому скликанні, їх буде 24.

При цьому він додав, що практично не зміняться і функціональні обов'язки комітетів.

За словами Мороза, в коаліційній угоді прописано, що контрольна комісія з питань приватизації та рахункова палата відходять до опозиції.

Також опозиція отримує всіх перших заступників голів парламентських комітетів. Окрім цього, в них буде заступник голови Верховної Ради.

На думку Тимошенко, таких прав опозиції ще не давала жодна влада в Україні.

Тому лідер БЮТ висловила думку, що влада забезпечила опозиції виконання її основної функції - повністю контролювати владу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News