Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковському таки доведеться вибачитися перед Литвином. Негайно

Понеділок, 26 червня 2006, 15:10

Член Соцпартії Микола Рудьковський зобов'язаний вибачитися за те, що обвинуватив екс-голову Верховної Ради Володимира Литвина в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, залишивши в силі попереднє рішення Дніпровського районного суду Києва, повідомив адвокат Григорій Гінзбург, який представляв інтереси Литвина у судах.

За його словами, на початку жовтня 2005 року, у сесійному залі Верховної Ради Рудьковський обвинуватив Литвина в тому, що той є причетним до вбивства Гонгадзе.

Також він обвинуватив Литвина в тому, що той, використовуючи посаду голови ВР, протягом 5 років блокував розслідування справи Гонгадзе Генеральною прокуратурою.

Після виступу Рудьковського, Литвин заперечив такі обвинувачення, а пізніше віце-спікер Адам Мартинюк направив запит до Генпрокуратури щодо заяв Рудьковського.

У відповідь на це Генпрокуратура повідомила, що раніше вона відмовилася порушити справу проти Литвина за нібито співучасть у вбивстві Гонгадзе і не має у своєму розпорядженні даних про втручання Литвина у розслідування справи журналіста.

Далі Литвин подав позов про захист честі і гідності в Шевченківський районний суд Києва за місцем проживання депутата.

Пізніше ця справа була передана в Дніпровський районний суд у зв'язку з пропискою Рудьковського в цьому районі столиці.

Гінзбург повідомив, що представники Рудьковського усіляко намагалися затягти розгляд позову, зокрема, звернувшись до суду із проханням передати справу до суду в Чернігові, тому що Рудьковський встиг прописатися в цьому місті.

Суд відхилив прохання і визнав висловлювання Рудьковського про причетність Литвина до вбивства Гонгадзе недостовірними і такими, що порочать честь і гідність.

Суд також зобов'язав Рудьковського виступити на черговій сесії Верховної Ради зі спростуванням своїх слів на адресу Литвина і вибачитися перед ним за обвинувачення.

Рудьковський оскаржив рішення Дніпровського райсуду в Апеляційному суді Києва, однак 21 червня Апеляційний суд підтвердив попереднє рішення.

За словами Гінзбурга, рішення Апеляційного суду може бути оскаржене у Верховному Суді, однак, незважаючи на це, воно підлягає негайному виконанню.

Обком з посиланням на Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування