Порошенку все одно, як голосувати за себе і Тимошенко

Понеділок, 26 червня 2006, 21:36

Член фракції блоку "Наша Україна" Петро Порошенко заявляє, що "Наша Україна" не наполягає категорично на пакетному голосуванні за кандидатури прем'єра і спікера Верховної Ради.

За його словами, блок розраховує на виконання коаліційної угоди в пункті розподілу посад між учасниками коаліції.

"Блок "Наша Україна" і Петро Порошенко як кандидат у спікери Верховної Ради, анітрошки не вагається, щоб ухвалити рішення про роздільне голосування. Ми готові йти на це голосування. Ми не боїмося, ми цілком довіряємо партнерам по коаліції і беремо відповідальність, що точно так само виконаємо узяті зобов'язання, які ми зафіксували підписами в коаліційній угоді", - заявив Порошенко в ефірі телеканала "1+1" у понеділок ввечері.

Відповідаючи на питання про ультиматум Партії регіонів з вимогою провести роздільне голосування за кандидатури прем'єра і спікера, він заявив: "Я нічого страшного в цьому не бачу".

Разом з тим депутат знову підкреслив, що не сприймає "мову ультиматумів".

"Я нагадую, що з позиції сили ніхто в парламенті говорити не буде", - сказав він і також зазначив, що з боку "Нашої України" поки немає якоїсь реакції на заяву Партії регіонів, оскільки вона з'явилася нещодавно.

Порошенко відзначив, що з питання про посади голів комітетів Ради коаліція ухвалила спільне рішення, зафіксоване в коаліційній угоді, яка повинна виконуватися, а опозиція повинна контролювати діяльність більшості.

"З посади першого заступника голови комітету більш ніж досить повноважень для контрольних функцій", - сказав Порошенко.

Водночас в ефірі каналу НТН Порошенко запевнив, що "жодних сюрпризів під час голосування по кандидатурам прем’єр-міністра та спікера не буде”.

"Формальна процедура обговоренная кандидатури спікера буде пройдена на завтрашньому засіданні фракції "Наша Україна". Ми не заперечуємо, щоб це питання було розглянуто й на загальних зборах, я не бачу в цьому ніякої проблеми, - зазначив депутат.

“Голосування відбудеться, ймовірніше, в четвер. Політичні сили, котрі входять до коаліції, надзвичайно відповідально ставляться до цього питання", - додав він.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування