Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не буде ще одного російського радника

Вівторок, 27 червня 2006, 09:05

Лідер партії "Яблуко" Григорій Явлінський спростував повідомлення, що з'явилися у ЗМІ, про те, що він може зайняти посаду радника українського керівництва.

"У мене багато справ у Росії", - сказав Явлінський на прес-конференції у Страсбурзі, відповідаючи на питання українського журналіста.

"Якщо я ставатиму успішнішим в Росії, багато чого зміниться на краще й в Україні", - додав він.

На питання з приводу своїх контактів з новим українським керівництвом Явлінський відповів: "Я із задоволенням дивлюся на Тимошенко по телебаченню - завжди дуже приємне почуття виникає, коли бачу її по телебаченню".

Однак, підкреслив Явлінський, зовсім інша справа - це реальна робота і політична взаємодія: "У мене зараз немає такої можливості".

На питання, чи не йде Європа на поступки Москві, менше звертаючи увагу на дотримання прав людини в РФ в обмін на стабільні постачання газу, Явлінський відповів, що в даному випадку ситуацію варто розглядати в комплексі.

"Тут - взаємозалежність. Можна зрозуміти Росію, коли в нас кажуть, що потрібна нова структура цін на газ", - вважає лідер "Яблука".

При цьому він зазначив, що рівень цін на газ для Росії дуже важливий ще і тому, що "28 млн. росіян сьогодні не мають у своїх будинках газу".

"З іншого боку, постає питання про вироблення конкретної стратегії Європи стосовно Росії. Відсутність консолідованої позиції Європи, в тому числі з газового питання, обертається проти неї бумерангом", - сказав лідер "Яблука".

"У цьому зв'язку повчальна історія, коли делегація з Брюсселя виїхала із Сочі (де зустрічалася з російським керівництвом), "не солоно хлебавши" - це був свого роду тест", - додав він.

Не менш характерним є, думає лідер "Яблука", і досвід вирішення січневого газового конфлікту між Москвою і Києвом.

У досягнутих домовленостях, на думку Явлінського, було багато неясного, однак ця непрозорість не викликала ніякої заклопотаності з боку європейських країн.

"Про крихітну, невідому структуру, зареєстровану у Швейцарії, ніхто нічого достеменно не знав або не хотів говорити ні в Росії, ні в Україні, однак це не засмутило європейських партнерів", - зауважив Явлінський.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування