Співвласник "РосУкрЕнерго" радить Україні звикати до думки про дорогий газ

Вівторок, 27 червня 2006, 10:37

Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ заявив, що претендент на посаду прем'єр-міністра Юлія Тимошенко ніколи не боролася проти цієї компанії.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню "Ведомости".

"Вона критикувала непрозору структуру власності компанії, але сьогодні це питання вже знято", - зазначив Фірташ.

При цьому він додав, що "Тимошенко була незадоволена занадто високою, на її думку, ціною на газ для України". "Але ця ціна ні тоді, ні зараз не була питанням "РосУкрЕнерго", - додав співвласник компанії.

За його словами, "сьогодні усі в Україні розуміють, що низька дотаційна ціна приводить до неефективного енергоспоживання".

"Якщо Україна хоче бути реально незалежною країною, вона не може ні в кого просити преференцій і повинна звикнути до думки, що ціна на газ буде рости до європейської", - заявив Фірташ.

За його словами, він "прекрасно розумів, що прямо зі мною СП би не створили, навіть при тому, що на газовому ринку мене добре знали".

"Щоб зробити хороший бізнес і втримати його, я повинен був сховатися. І тому всі переговори від мого імені вів Raiffeisenbank", - розповів Фірташ.

"Відповідно до договору довірчого керування, австрійський банк не міг розкривати імені свого клієнта. У "Газпромі" добре знали цей банк і цей бренд", - додав він.

На питання, чому Фірташ вибрав саме Raiffeisen, він відповів: "Це найагресивніший банк у Східній Європі. Він відразу почав експансію в Польщу, Угорщину і Словаччину, а потім дійшов до України і Росії".

"Я для Raiffeisen був зрозумілою людиною і їхнім давнім клієнтом. Вони мені довіряють. Не може жоден банк грати в нечесну гру, адже в протилежному випадку в Америці заарештують його кореспондентські рахунки", - додав Фірташ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...