Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

10 тисяч протестують на Майдані

Вівторок, 27 червня 2006, 11:35

Близько 10 тис. чоловік у Києві беруть участь в акції протесту проти підвищення тарифів на газ, електроенергію, комунальні платежі і послуги транспорту.

Як передає УНІАН, акція розпочалася близько 10 години та організована Федерацією профспілок.

Учасники акції тримають численні прапори з символікою ФПУ і плакати з гаслами: "Федерація профспілок – за гідне життя людей праці!", "Не дозволимо уряду порушувати наші конституційні права!", "Новим цінам – нові зарплати!".

Керівництво профспілок планує, що найближчим часом до акції приєднаються ще 10 тис. осіб з різних регіонів України. В цілому в акції візьмуть участь близько 100 тис. осіб.

Федерація вимагає відмінити постанову НКРЕ про підвищення цін на газ і електроенергію; відмінити постанову Кабміну про підвищення удвічі тарифів на енергоносії.

На думку профспілок, сума витрат на житлово-комунальні послуги не має перевищувати 10% від сукупного сімейного прибутку.

Також Федерація пропонує розробити й опублікувати економічно обґрунтовані нормативи споживання енергоносіїв і комунальних послуг.

Крім того, профспілки пропонують спростити й удешевити систему управління житлово-комунальним господарством.

Також вони пропонують встановити в будинках і квартирах малозабезпечених громадян прилади для обліку витрати газу, холодної і гарячої води за рахунок місцевих бюджетів.

Федерація вимагає, щоб органи міліції і прокуратури провели розслідування фактів необгрунтованого стягування з громадян завищених тарифів на житлово-комунальні послуги у 2004-2006 роках.

Організатори акції заявляють, що в разі невиконання їхніх вимог акції масового протесту із закликом бойкотувати оплату комунальних послуг за завищеними тарифами проводитимуться й надалі.

Раніше Компартія попереджала про проведення акції масового протесту та звернулась до президента, НКРЕ та Кабміну з аналогічними вимогами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...