Безсмертний попереджає, що Регіони нариваються на війну

Вівторок, 27 червня 2006, 12:49

Лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний заявляє, що висунутий Партією регіонів ультиматум буде розглянутий під час зборів коаліції, які заплановані на 16.00 у вівторок.

"Ми там вирішимо - або вступаємо у переговори, або шапкою об землю та йдемо на повторні вибори", - сказав Безсмертний журналістам.

Він додав, що вівторок став першим днем, коли парламент не зібрався на свою роботу. При цьому Безсмертний нагадав, що, згідно з Конституцією, якщо Верховна Рада не діє протягом 30 днів, то вона розпускається.

На питання, чи підтримує він вимоги Партії регіонів, представник "Нашої України" відповів: "Я за те, щоб парламент продовжив свою роботу. Але ультиматум як засіб спілкування є неприйнятним, тому що після ультиматумів оголошують війну".

Безсмертний також повідомив, що під час зборів коаліції будуть ухвалені рішення про кандидатури на посади спікера та прем'єр-міністра.

Водночас інший представник "Нашої України" Роман Зварич висловив упевненість, що парламент так і не розпочне свою роботу у вівторок.

На питання про вимоги Партії регіонів віддати їм посади керівників парламентських комітетів згідно з отриманими ними результатами на виборах, Зварич сказав, що виступає за надання опозиції тільки посад перших заступників голів комітетів.

"Я виступав за це, коли ще сам перебував у опозиції. Така ж практика і в США - всі комітети в конгресі очолює партія влади, а опозиція має посади перших заступників", - пояснив він.

У свою чергу представник БЮТ Олександр Турчинов сказав, що роботу парламенту блокують "з єдиною метою - не допустити Юлію Тимошенко до прем'єрства".

"Я сьогодні не почув жодної артикульованої позиції Партії регіонів. Нас лякають розпуском парламенту. Вони повинні себе лякати, а українські громадяни побачать, яка політична сила є конструктивною, а яка - дестабілізаційною", - сказав він.

При цьому Турчинов додав, що результатом такої поведінки Партії регіонів стане те, що "керівництво фракції втратить контроль над своїми депутатами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування