Росія піднімає ціни на газ, бо хоче, щоб Україна розвивалася?

Вівторок, 27 червня 2006, 13:54

Екс-прем'єр-міністр Росії Михаїл Касьянов, який оголосив про наміри балотуватися в президенти в 2008 році, виступив проти приєднання України до НАТО.

Під час візиту до Лондона Касьянов підтримав членство України в Євросоюзі, проте назвав українське прагнення до альянсу намаганням убезпечитися від Росії, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Водночас екс-прем'єр РФ визнав, що за існуючого режиму в Росії вступ України може видаватися раціональним.

"НАТО - це засіб захисту для маленьких країн від потенційного тиску з боку впливових сусідів. Але Україна - це горда нація з населенням 48 мільйонів, і боятися Росії - просто несерйозно", - зазначив він.

Водночас Касьянов сказав, що така заява не є втручанням в українську політику.

Стосовно газових відносин України та Росії Касьянов сказав: "Просто Україна є нормальною державою, яку ми дуже поважаємо і хочемо, аби вона розвивалася, тому ціни мають підвищуватися".

"Я проти був того, аби це було враз... Те, що треба було провести за три роки, робити за рік, навіть за місяць, навіть одним-єдиним зусиллям - це неправильно. Тому треба було дати перехідний період", - вважає екс-прем'єр Росії.

"Перехідний період у 2 роки - підвищення ціни від тої, яка була, до тієї, яка розраховується за ринковою формулою - це нормально. Тому підвищення ціни на газ для України в будь-якому випадку необхідне - питання лише в плавності цього процесу", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...