Більшість буде голосувати хоч на сходах, а у "регіонів" фальстарт

Вівторок, 27 червня 2006, 14:52

Народний депутат Олександр Турчинов заявляє, що збори депутатів фракцій, які входять у коаліцію, відбудеться у вівторок у будь-якому випадку.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у вівторок, відповідаючи на питання про те, якими будуть дії депутатів коаліції у випадку, якщо фракція Партії регіонів буде перешкоджати проведенню зборів у сесійній залі.

"Ми в коридорі проведемо збори", - заявив Турчинов.

За його словами, збори депутатів коаліції необов'язково проводити в сесійній залі.

Він підкреслив, що регламент Верховної Ради не визначає, де повинні проводитися такі збори, а відповідна норма обумовлена в угоді про формування коаліції.

"Якщо Партія регіонів і надалі буде перешкоджати, ми знайдемо форму, як працювати", - відзначив Турчинов.

Відповідаючи на питання, коли буде відновлена робота системи "Рада", депутат сказав, що її відновлять у четвер до наступного засідання парламенту.

Турчинов відзначив, що "регіонали" дали фальстарт, і їм доведеться пояснювати своїм виборцям, чому вони припиняють блокування трибуни.

Турчинов відзначив, що коаліційна трійка знайде спосіб стабілізувати ситуацію. "Я думаю, що в четвер Верховна Рада буде стабільно працювати, а "регіони" сядуть на свої місця і, якщо в них є відповідальність перед виборцями, будуть працювати відповідно до Конституції", - сказав він.

Також Турчинов пояснив своє припущення про фальстарт тим, що "регіонали" сподівалися побачити постанову по пакетному голосуванню. "Вони її (постанову) не одержали, але все одно пішли на зрив сесійного засідання", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування