КОАЛІЦІЯ ЗАТВЕРДИЛА ПАКЕТНИХ ТИМОШЕНКО І ПОРОШЕНКА.У МОРОЗА ПРОТИ?

Вівторок, 27 червня 2006, 16:39

Загальні збори коаліції БЮТ, "Нашої України" і Соцпартії затвердили внесення кандидатур Юлії Тимошенко та Петра Порошенка на посади прем'єра та спікера Верховної Ради.

Про це повідомив на прес-конференції після зборів лідер СПУ Олександр Мороз.

Також фракції вирішили провести голосування за прем'єра та спікера в одному пакеті. За словами Мороза, голосування за пакет може відбутися у четвер.

Водночас, як повідомив УНІАН учасник зборів, який побажав залишитися неназваним, соціалісти можуть не підтримати кандидатуру Порошенка на посаду голови Верховної Ради.

Зокрема, за словами співрозмовника, в рамках обговорення питання щодо кандидатур прем’єра і спікера слово взяв Мороз, який сказав, що не може дати стовідсоткової гарантії, що соціалісти підтримають Порошенка.

Сам Мороз не дав прямої відповіді на питання, скільки представників СПУ підтримають Порошенка.

"Скільки можна, стільки голосів він і отримає", - сказав він.

Лідер СПУ також сказав, що йому відома позиція деяких депутатів, "які не згодні підтримати цю кандидатуру (Порошенка)", але, за його словами, "це не стане на заваді".

За словами соціаліста Йосифа Вінського, в СПУ є два депутати, які не згодні підтримати Порошенка.

Водночас Юлія Тимошенко сказала, що її блок не може впливати на кандидатуру спікера, тому вони змирилися з кандидатурою Порошенка.

"Голова Верховної Ради є квотою "Нашої України", яка висунула Порошенка, і ми не маємо права заперечувати", - сказала вона, додавши:

"Якщо хтось не голосує за визначені кандидатури, то відбувається руйнування коаліції".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування