Стосовно виборів президента у Литвина "амбіції помірної закваски"

Вівторок, 27 червня 2006, 17:00

Петро Порошенко як спікер повинен перебрати на себе той конфлікт, що неодмінно виникне між президентом Віктором Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Таку думку висловив на прес-конференції у вівторок екс-голова Верховної Ради Володимир Литвин, повідомляє Ліга.

Він зазначив, що від кандидатури Порошенка на посаду спікера "не в захваті ні Тимошенко, ні соціалісти, ні частина "Нашої України" і, візьму на себе сміливість стверджувати, ні президент".

Також екс-спікер сказав, що вважає правильними дії Партії регіонів, яка вимагає обирати спікера не пакетним голосуванням, а за існуючими процедурами, повідомляє УНІАН.

"Очевидно, мотив тактики, яку обрала Партія регіонів, простий, вона вимагає дотримуватися регламенту при розгляді кадрових питань. Я думаю, оскільки це головна вимога, то дотримання регламенту зніме всі підстави для блокування", - зазначив Литвин.

Він також вважає нереальним розпуск Верховної Ради: "По-перше, на це ніхто не піде, в тому числі на це не піде і Партія регіонів".

У той же час Литвин висловив думку, що коаліційна більшість, що сформувалася, зможе протриматися в кращому випадку до осені: "Оскільки вона створена штучно, під розподіл посад і, більш того, навіть посади не можуть поділити".

Щодо президентських виборів 2009 року екс-спікер повідомив, що його політична сила буде брати участь у всіх виборчих кампаніях, у тому числі й у президентській.

Свої власні амбіції Литвин визначив так: "Амбіції помірної закваски".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування