Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Приват" не дає італійцям купити банк Пінчука?

Середа, 28 червня 2006, 11:08

Національний банк Італії відклав видачу дозволу банку Intesa на покупку Укрсоцбанку.

Як повідомило "Делу" інформоване джерело в Укрсоцбанку, керівництво банку Intesa не може зрозуміти, чому угода викликала протидію міноритарних акціонерів, і розглядає можливість відмови від покупки.

"Після того, як Берлусконі програв вибори, голову Центробанку Італії змінили. А в нього свої погляди на цю угоду. Центробанк "добро" на угоду не дав", — сказало джерело.

Водночас в Intesa заявили, що "з огляду на події, що відбулися після угоди, банк Intesa разом із продавцем проводить глибокий аналіз ситуації".

"Національний банк Італії поінформований про це", - відзначили в Intesa.

У самому Укрсоцбанку цю інформацію підтвердили тільки частково.

Як повідомив голова правління банку Борис Тімонькін, на адресу нинішнього власника банку — групи "Інтерпайп" Віктора Пінчука — справді приходять листи з Національного банку Італії.

"Вони ставлять питання, ми пишемо відповіді", — сказав Тімонькін.

На думку голови Укрсоцбанку, цей процес організований конкурентами банку — компаніями групи "Приват" — з метою зірвати угоду з продажу фінустанови.

"Ця інформація від тих людей, які хочуть зірвати угоду — від "Привата". Представники цієї групи діють через свою офшорну компанію, яка купила 10 акцій банку Intesa. І тепер піднімає скандали в Італії", - сказав він.

"Вони шлють листи керівництву Intesa, посилаючись на процеси, що вони самі (група "Приват") створюють (в Україні)", - додав Тімонькін.

Угоду про продаж Укрсоцбанку було укладено в лютому цього року. Італійський банк висловив готовність заплатити за 85,42% акцій українського банку $1,161 млрд. Однак за минулий час так і не перелічив гроші.

Після оголошення про угоду міноритарні акціонери через суди заблокували збільшення статутного фонду банку, що не дає італійцям можливості закрити угоду.

Як вважає менеджмент Укрсоцбанку, за міноритарними акціонерами стоять конкуренти Пінчука — група "Приват".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування