Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович готує мітинги і лякає, що встане "вся Україна"

Середа, 28 червня 2006, 12:45

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що перегляд газових відносин з Росією призведе до протестів по всій Україні.

"Якщо уряд спробує безпідставно розірвати угоду з Росією, завтра проти нього підніметься вся Україна", - сказав Янукович в інтерв'ю газеті "Известия".

Він відзначив, що "у народі і так уже росте невдоволення підвищенням цін і тарифів, невиконанням місцевих бюджетів".

"Ще не сформована коаліція не має жодної можливості скасувати домовленості з Росією. Українська влада підписала ці документи, вона не змінилася", - сказав Янукович.

Він назвав наміри лідера БЮТ Юлії Тимошенко переглянути газові домовленості з Росією "спробою розпалити антиросійські настрої і прикрити ними свою некомпетентність".

Відповідаючи на питання про блокування зали засідань Верховної Ради, Янукович сказав, що його партія буде блокувати Раду 30 днів.

"Ми будемо блокувати Раду весь цей термін, після чого за законом парламент повинен бути розпущений", - відзначив він.

"Це необхідно для того, щоб у країні почали поважати інтереси не тільки коаліції, що представляє півкраїни, а всього народу. Ми доможемося того, що закони в Україні будуть виповнюватися", - підкреслив лідер Партії регіонів.

Він також сказав, що Партія регіонів не дозволить відкрити засідання, тому що вона більше не довіряє частині тимчасової президії.

"Представник "Нашої України" Микола Катеринчук, що входить до неї (президії), увесь час закриває засідання парламенту. Наші права в Раді ігноруються. Ми хотіли провести депутатські збори, але нам відключили мікрофони", - сказав Янукович.

"Парламент практично поділили на "помаранчевих", коаліційних, привілейованих і всіх інших, безправних. Ці безправні складають практично половину Ради і представляють інтереси половини України", - відзначив він.

Він також сказав, що Партія регіонів не згодна з постановою Ради, внесеною коаліцією.

"У неї мова йде про обрання прем'єра раніше, ніж спікера. Це - порушення регламенту. Наша політрада готова захищати Конституцію", - сказав лідер Партії Регіонів.

"На наступному тижні ми проведемо у всіх регіонах, що нам довіряють, засідання місцевих рад і роз'яснимо їм нашу позицію. Ми також готуємо мітинги", - заявив Янукович.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...