Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму для російської мови вигадали новий статус

Середа, 28 червня 2006, 14:29

Депутати Алуштинської міської ради у вівторок оголосили російську мову робочою мовою міськради і її виконавчих органів.

Про це заявив депутат міськради і голова місцевої організації "Русского блока" Олексій Мельников у середу на мітингу в Сімферополі біля будівлі Верховної Ради Криму.

За його словами, таке рішення було ухвалено, "незважаючи на тиск прокуратури міста".

Мельников закликав кримчан вимагати від депутатів районних і міських рад ухвалення аналогічних рішень.

Він також заявив, що міськрада Алушти звернулася до парламенту з вимогою внести зміни до Конституції з метою надання російській мові статусу державної.

Усього в мітингу взяли участь близько 350 осіб, які вимагали надати російській мові статусу державної. Акція була організована Партією регіонів, КПУ, "Русским блоком" і "Російською громадою".

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, у якій висловили стурбованість політикою держави, яка, на їхню думку, націлена на "втягування" України в НАТО, що спричинить погіршення відносин з Росією і Білорусією.

Пікетники також висловили готовність у випадку проведення референдуму про вступ до НАТО виступити з відповідною ініціативою про включення в бюлетені питання про вступ в Організацію договору колективної безпеки (Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан) і в ЄврАзЕс (Росія, Білорусія, Казахстан, Киргизія, Узбекистан).

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...