Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Ющенка думає, що потрібно розпустити парламент і влаштувати нові вибори

Середа, 28 червня 2006, 17:13

Позаштатний радник президента Віктора Ющенка Борис Нємцов вважає, що призначення прем'єром Юлії Тимошенко стане великою помилкою.

"Помаранчева коаліція з погляду історії, справедливості, ідеалів Майдану – це начебто правильно. Але Тимошенко-прем'єр – це велика помилка. Думаю, що прем'єром вона все-таки буде недовго", - сказав Нємцов в інтерв'ю "Аргументам и Фактам".

За його словами, Тимошенко, "як популістка, економічно небезпечна".

"Вона наживе ворогів і в ЄС, і в Росії, і в Україні. Її робота приведе до кризи, що спровокує народ вимагати її відставки. При цьому буде дискредитована помаранчева коаліція і доведеться домовлятися усередині парламенту", - сказав Нємцов.

"Чесно кажучи, не гірший варіант зараз – розпустити парламент і організувати нові вибори. І не так вже й важливо, хто при цьому візьме більшість голосів – коаліція повинна бути стійкою й керованою", - додав він.

Радник Ющенка також вважає, що "конфлікт із Росією неминучий", оскільки він "погіршений зв'язками Тимошенко з Березовським, який є особистим ворогом Путіна".

Водночас експерт Німецької ради з зовнішньої політики Олександр Рар вважає, що Тимошенко "однозначно стане великоваговим поїздом, який визначає політику країни – вона хоче бути фігурою №1 в Україні".

"Прагнучи одержати побільше влади, Тимошенко буде з одного боку боротися за повноваження з президентом, а з іншого боку – намагатиметься обмежити вплив Верховної Ради на прем'єра", - сказав він.

У випадку ж обрання на посаду спікера парламенту Петра Порошенка, за словами Рара, він намагатиметься створити навколо цієї посади свій апарат.

Експерт також відзначив, що "помаранчева" коаліція відбулася "не в останню чергу завдяки тиску з боку США, які дуже хотіли помирити Тимошенко і Ющенком".

"Захід чітко висловив свої переваги, і будь-які міркування про альтернативну коаліцію наштовхувалися на досить критичні зауваження – і з боку США, і з боку Європи", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...