Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "Інтер" Хорошковський готовий стрілятися

Четвер, 29 червня 2006, 11:17

Власник телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський має намір купувати додаткові канали і запускати нішові проекти.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Комерсант-Україна.

"На сьогоднішній день у нас є кабельні канали Enter-film і Enter-music – це один шлях розвитку "Інтера". Інший шлях – ефірні канали. У цьому напрямку ринок відкритий", - сказав Хорошковський.

Він зазначив, що його цікавлять "кілька вже існуючих невеликих ефірних каналів", однак конкретизувати Хорошковський не став: "Переговори ведуться, але домовленостей ще немає".

Власник "Інтера" зазначив, що переплачувати не стане, але готовий заплатити "справедливу ринкову ціну": "У маленьких каналів термін для самовизначення дуже короткий. Вони будуть у ціні ще два-три року, а потім почнуть різко дешевшати".

"Зрештою на ринку залишаться чотири-п'ять великих каналів", - додав він.

Хорошковський не зміг відповісти на питання, чи виходила ініціатива про продаж каналу від колишнього власника Ігоря Плужнікова, який помер влітку 2005 року.

"Із самого початку мова йшла не стільки про продаж за гроші. Угода мала на увазі комплексне вирішення проблеми каналу, чия приналежність до певної політичної сили була очевидна", - зауважив він.

"Зміна зовнішніх обставин – зміна влади в країні – спонукала власника до активних дій. Переговори велися близько двох місяців. На жаль, вони були затьмарені смертю Ігоря", - додав Хорошковський.

У той же час він повідомив, що в процесі підготовки до виходу на IPO структура компанії буде опублікована: "За цей рік були усунуті всі апендикси. Можливо, ми не стали більш прозорими для громадськості, але всередині компанії багато чого прояснилося".

"Наступний крок – уже цього року провести міжнародний аудит. Зараз підходить до завершення тендер на вибір аудитора, про результати якого ми повідомимо", - додав він.

На питання, чи має намір Хорошковський найближчим часом продавати "Інтер", він відповів: "Інтер" усі купують. Тільки я його не продаю".

"Час від часу до мене намагаються донести розмови на кшталт "а якщо силовий тиск будуть чинити...". Я воювати не люблю, але в цьому випадку кулі будуть летіти в обидва боки", - додав він.

На питання, чи часто пропонують політичну підтримку в обмін на лояльність каналу, Хорошковський відповів: "Знаєте, у мене є особиста історія. Тому до мене з такими пропозиціями не звертаються".

Як відомо, Хорошковський є президентом російської компанії "Євразхолдинг".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування