Комуністи вимагають розігнати Верховну Раду

Четвер, 29 червня 2006, 12:20

Лідер фракції Компартії Петро Симоненко виступає за розпуск Верховної Ради.

За його словами, те, що в четвер відбувалось на засіданні тимчасової президії за участю лідерів фракцій парламенту, свідчить, що на парламент перекладається відповідальність за відсутність єдності у помаранчевій коаліції.

На думку лідера комуністів, “всі чвари між ними, які супроводжують обрання керівництва парламенту і уряду, перекладаються на Верховну Раду в цілому”.

Симоненко переконаний, що пропозиції по пакетному голосуванню свідчать про те, що члени коаліції не довіряють один одному.

"Вони один одного збираються і далі кидати, я їх мовою висловлююсь, якраз це супроводжує все те, що стало причиною блокування у сесійній залі. З іншого боку, це нездатність взяти на себе відповідальність створити єдину команду і мати єдину програму", - сказав Симоненко.

Він вважає, що через відсутність єдності і довіри коаліції страждає в цілому Верховна Рада і народ України.

"Ми з вами є свідками, що у боротьбі за владу, за ласий шмат цієї влади, забули про те, що є велика держава і народ України, який сьогодні чекає від Верховної Ради прийняття дієвих заходів щодо болючих проблем і питань, з якими вони стикаються", - заявив лідер КПУ.

"А Верховна Рада сьогодні недієздатна. Таким чином, я вважаю, що сьогодні треба вже думати про те, що ця Верховна Рада нічого не принесе народу України і її потрібно якнайскоріше переобрати...”, - переконаний він.

Симоненко сказав, що комуністи не блокуватимуть парламентську трибуну, оскільки "сьогодні дві політичні сили думають не про виконання своїх програм, а про посади".

"Ось і причина для блокування трибуни Верховної Ради", - зазначив він. Симоненко нагадав, що свого часу пропонував створення антикризової коаліції, яка б вирішувала нагальні проблеми України.

Він підкреслив, що до неї мають увійти всі представники, незалежно від партійних ознак, і вона має ефективно попрацювати хоча б півроку-рік.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News