Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" хоче вивести Мороза на чисту воду

Четвер, 29 червня 2006, 14:48

Фракція "Нашої України" виступає за поіменне голосування по кандидатурах на посаду спікера та прем'єр-міністра.

Про це заявив член фракції Роман Зварич, повідомляє прес-служба блоку "Наша Україна".

"Саме для цього було зареєстровано проект постанови про деякі питання організації роботи Верховної Ради, одним з авторів якого є сам Роман Зварич", - зазначається у повідомленні.

"Ми вважаємо, що український народ має знати, хто підтримує коаліцію, а хто залишається прибічником інших політичних позицій", - підкреслив Зварич.

При цьому він зазначив, що "фракція "Наша Україна" не підтримує жодних ініціатив, які виходять за рамки Конституції, законів України та регламенту Верховної Ради".

Також він запевнив, що "фракція виконає всі зобов'язання, під якими вона підписалася згідно тексту коаліційної угоди, і сподівається на те, що союзники теж дотримуватимуться взятих на себе зобов’язань".

Стосовно останньої заяви Олександра Мороза щодо кандидатури спікера, Зварич нагадав "Олександру Олександровичу, що, згідно з коаліційною угодою, жодна з політичних сил-учасників коаліції не має права вето на кандидатури, подані іншою політичною силою".

"Хочу також нагадати Олександру Олександровичу, що саме соціалісти - разом з БЮТ - були ініціаторами цього пункту коаліційної угоди", - додав він.

"Виходячи з практики укладання подібних коаліційних угод в європейських державах, ми абсолютно не проти того, щоб сторонам було надано право накладати вето на будь-яку кандидатуру, яка висувається партнерами по коаліції на будь-яку посаду", - зауважив член "Нашої України".

"Але що стосується кандидатури на посаду голови Верховної Ради, я чітко і однозначно заявляю – нашою кандидатурою був і залишається Порошенко Петро Олексійович", - заявив Зварич.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування