Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб міліціонери перевіряли банки

Четвер, 29 червня 2006, 15:31

Президент Віктор Ющенко ініціює розробку програми моніторингу та перевірки діяльності комерційних банків правоохоронними органами та Нацбанком.

Про це Ющенко сказав на нараді з керівниками банківської системи та правоохоронних органів, повідомляє прес-служба президента.

Президент запропонував внести пропозиції до підготовленого у секретаріаті президента проекту свого указу, мета якого - забезпечення узгодженої і системної роботи всіх державних органів для подолання негативних явищ у банківській системі.

Він зазначив, що за статистикою, останнім часом "близько 30 тисяч вкладників восьми банків стали жертвами дій шахраїв".

"Такі дані свідчать про те, що у правовому полі банківського і кредитного регулювання є проблеми, які треба усувати в напрямку посилення захисту інтересів вкладників та забезпечення довіри населення до банківської системи", - сказав Ющенко.

Президент висловив переконання, що правоохоронні органи повинні зайняти синхронну позицію щодо дій НБУ і банківської системи.

За його словами, завдяки координації зусиль "можна зупинити дії, які містять ознаки відмивання брудних грошей".

В цілому, за словами президента, банківська система України у 2005-2006 роках розвивається динамічно і успішно.

Водночас він зазначив, що в окремих банках з’явились серйозні проблеми, що загрожують інтересам вкладників та іміджу всієї системи.

"Турбує практика діяльності окремих проблемних банків, які через порушення процедур, правил, нормативів, непрозору діяльність дискредитують всю банківську систему України", – заявив президент.

У нараді також взяли участь прем’єр Юрій Єхануров, голова СБУ Ігор Дріжчаний, голова секретаріату президента Олег Рибачук, голова НБУ Володимир Стельмах, голова Державної податкової адміністрації Олександр Кірєєв та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування