Українці-іноземці зможуть зустрітися з Батьківщиною безкоштовно

Четвер, 29 червня 2006, 18:02

Делегати Всесвітнього форуму українців, що пройде в Києві 18-20 серпня, зможуть в'їхати в Україну за безкоштовними візами.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Микола Маймескул у ході засідання прес-клубу МЗС у четвер у Києві.

"Для делегатів, для гостей форуму, їхніх членів родин, для учасників фестивалю "Український спів у світі" абсолютно ніяких проблем не буде. Є візовий режим - безкоштовні візи", - сказав він.

Представник МЗС також повідомив, що організатори форуму готові "прийняти будь-яку заяву" з питання про можливість введення посвідчення закордонного українця.

Маймескул проінформував, що в роботі форуму візьмуть участь близько 2000 делегатів, що приїдуть у складі близько 450 делегацій.

На питання про можливі скандали, що можуть виникнути в ході форуму, він сказав: "Скандалів не буде, а от відверта розмова буде".

Маймескул додав, що організатори форуму готові і до критики, і до самокритики, а цілі форуму можуть бути досягнуті тільки за наявності діалогу: "Ми не уявляємо собі Всесвітній форум без такого діалогу".

Представник МЗС також повідомив, що перешкод до підготовки форуму на сьогоднішній день немає.

За його словами, формат майбутнього форуму буде відрізнятися від трьох попередніх тим, що в його рамках пройдуть дев'ять "круглих столів" і вісім спеціалізованих виставок.

Разом з тим, як підкреслив Маймескул, "круглі столи" будуть проводитися не в ході самого форуму, а протягом кількох місяців до нього.

Маймескул також проінформував представників ЗМІ про кількість українців і громадян українського походження, що проживають в інших країнах.

Так, за його словами, у США офіційно зареєстровано близько 900 тис. українців, однак, на думку деяких американських демографів, їхня кількість сягає 2 млн.

У Канаді проживають більше 1 млн. осіб українського походження, у Молдові - більше 600 тис., у Бразилії - 400 тис., в Аргентині - більше 250 тис. у Білорусії - 237 тис.

Маймескул також повідомив, що за результатами перепису населення Російської Федерації 1989 року, на території Росії проживало 4,5 млн. українців. "Але чомусь за результатами перепису в 2002 році їх стало 2,9 млн. ", - додав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування