РОСІЯ РАПТОМ ПОДОБРІЛА І НЕ БУДЕ ЗМІНЮВАТИ ЦІНИ НА ГАЗ?

П'ятниця, 30 червня 2006, 10:20

RosUkrEnergo, швидше за все, продовжить постачання газу в Україну з 1 липня за чинною ціною ($95 за тис. кубометрів)

Про це повідомив заступник голови правління Газпрому Олександр Рязанов журналістам у п'ятницю.

"Рішення по збільшенню ціни на газ для України з 1 липня ще не ухвалено", - сказав він.

Рязанов також повідомив, що постачання газу з Туркменії в рамках укладеного раніше контракту будуть виконані до 23-27 вересня.

Як повідомлялося раніше, Газпром попередив про можливості збільшення з 1 липня 2006 року ціни на газ, який поставляє на Україну російсько-швейцарська компанія RosUkrEnergo.

На початку лютого цього року Нафтогаз і RosUkrEnergo створили спільне підприємство - ЗАТ УкрГаз-Енерго для постачань газу українським споживачам.

У січні нинішнього року Україна НАК Нафтогаз України підписав з компанією RosUkrEnergo контракт на постачання російського і середньоазіатського газу в першому півріччі за ціною $95 за одну тисячу кубометрів.

При цьому Газпром, за домовленістю з Нафтогазом України, з 1 січня 2006 року поставляє газ компанії RosUkrEnergo за формулою ціни, відповідно до якої початкова ціна складає $230 за тисячу кубометрів. З огляду на те, що в балансі газу RosUkrEnergo є присутнім середньоазіатський газ, ціна суміші на російсько-українському кордоні складає $95 за тисячу кубометрів.

Газпрому належить 50% статутного капіталу RosUkrEnergo.

РИА Новости

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування