Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія тепер шантажуватиме Україну зброєю?

П'ятниця, 30 червня 2006, 10:48

Росія має у своєму розпорядженні дані про те, що кілька років тому українська фірма поставила зарубіж 12 крилатих ракет великої дальності.

"Українська фірма "Прогрес", що є дочірнім підприємством "Укрспецекспорту", у 2000 і 2001 роках поставила шість крилатих ракет Х-55 у Китай і ще шість таких же ракет в Іран", - заявив у п'ятницю віце-прем'єр - міністр оборони Росії Сергій Іванов.

"Це найгрубіше порушення режиму контролю за ракетними технологіями, учасником якого є Україна", - продовжив Іванов.

Він також відзначив, що в Україні в зв'язку з цим була порушена кримінальна справа, і були проінформовані спеціальні міжнародні органи.

Компетентні органи в Україні поки не коментують заяву російського міністра.

Раніше повідомлялося, що СБУ в 2004 році виявила і припинила діяльність міжнародної злочинної групи торговців зброєю на території України, у яку входили громадяни Росії, України й Австралії.

Установлено, що ці особи під виглядом вивозу з України в Росію здійснили в 2000-2001 роках постачання 12-ти крилатих ракет типу Х-55 у Китай і Іран.

Раніше Україна неодноразово виявлялася фігурантом "збройних скандалів". Зокрема, у 2002 році Київ підозрювали в продажі радарів "Кольчуга" в Ірак. Цей факт не підтвердився.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування