Регіони вважають, що в Тимошенко "мізерні шанси" і вимагають "широкої" коаліції

П'ятниця, 30 червня 2006, 12:31

Партія регіонів наполягає на створенні "широкої" коаліції, заявив представник Регіонів Євген Кушнарьов.

"Помаранчева" коаліція не зможе працювати - вона роздирається внутрішніми протиріччями, недовірою і взаємними претензіями. Вона недієздатна", - передає його інтерв'ю "Московским новостям" прес-служба Регіонів.

"Тому ми приречені на те, що в парламенті повинна бути створена "широка" коаліція в іншому форматі. У протилежному випадку в нас немає іншого виходу, як йти на нові вибори", - додав Кушнарьов.

За його словами, Партія регіонів "не визначає цей формат жорстко": "Вважаємо, що в новій коаліції є місце і для "Нашої України", і для соціалістів, і для комуністів, а можливо, і для частини депутатів із БЮТ".

Нагадуючи про сильні внутрішні протиріччя всередині "помаранчевих" сил, Кушнарьов висловив сумнів у тому, що Юлія Тимошенко стане прем'єр-міністром.

"Пакетне голосування було єдиною рятівною формулою Тимошенко. У звичайному форматі, тобто в послідовному обранні спочатку спікера, а потім прем'єра, у Тимошенко - мізерні шанси зайняти посаду голови уряду", - додав він.

На припущення, що Україна стоїть на порозі чергової "кольорової" революції, представник Партії регіонів сказав, що "для цього немає потенціалу, і насамперед, у самому суспільстві".

"У випадку бездумної "помаранчевої" політики в Україні може сформуватися і заявити про себе потужний "антипомаранчевий" громадянський рух", - додав він.

У той же час на зауваження про повідомлення низки ЗМІ, що міністерські портфелі і ключові посади в уряді та ВР зараз продаються за десятки мільйонів доларів, Кушнарьов сказав, що в нього немає інформації, що підтверджує цей факт.

"Але разом з тим я не здивуюся, якщо подібного роду переговори і пропозиції в стані "помаранчевих" ведуться. Їхня політика ніколи не була чистою", - додав представник Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування