ТУРКМЕНІСТАН ПРОПОНУЄ УКРАЇНІ ПЛАТИТИ ЗА ГАЗ ВДВІЧІ БІЛЬШЕ

П'ятниця, 30 червня 2006, 12:54

Туркменістан запропонував Києву переглянути умови підписаної в грудні минулого року угоди про постачання туркменського природного газу, підвищивши ціну з другого півріччя з 60 до 100 доларів за тисячу куб. м.

За повідомленням "Інтерфакс-Україна", у п'ятницю в Ашхабаді завершилися переговори української делегації на чолі з міністром палива й енергетики Іваном Плачковим про постачання туркменського газу в Україну.

"Попередньо, переговори були досить складні", - повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у п'ятницю.

Він додав, що повідомить про попередні результати переговорів на закритій частині засідання уряду, а більш детально про переговори розповість сам міністр Плачков, якого чекають у Києві о 17.00.

При цьому прем'єр заявив, що вартість імпортного газу для України в третьому кварталі 2006 року збережеться на рівні 95 доларів США за 1000 кубометрів.

"Були проведені всі необхідні переговори між компаніями "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго" по постачаннях газу в другому півріччі", - сказав Єхануров.

"Досягнуті необхідні домовленості: у третьому кварталі імпортний газ в Україні буде коштувати 95 доларів за тисячу кубометрів", - додав він.

"Стосовно четвертого кварталу - будемо далі працювати над тим, щоб це було (стабільна ціна на імпортний газ)", - заявив прем'єр.

Він нагадав, що з 1 липня ціни на газ для населення в Україні підняті майже до економічно обґрунтованого рівня.

"Із завтрашнього дня економічні відносини в газовій сфері виходять на новий рівень - немає розмов про збитковість галузі, є можливість чітко вимагати від галузі віддачі", - заявив прем'єр.

***

Пізніше з'явилося повідомлення МЗС Туркменітсану, в якому підтверджується інформація про те, що Туркменістан запропонував Україні купувати газ по 100 дол. за тисячу кубометрів і вирішувати з Росією питання транзиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування