Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В солідарність з білорусами до Ющенка приведуть корову та партизанів

П'ятниця, 30 червня 2006, 13:12

Українська інтелігенція вимагає від влади ввести санкції проти білоруських чиновників, які визнані країнами ЄС такими, що скоїли злочин проти людства.

Відповідне звернення, підписане відомими літераторами, митцями, журналістами та громадськими діячами активісти намагатимуться передати в п’ятницю о 17.00 до секретаріату президента.

У зверненні вони вимагають від президента Віктора Ющенка проголосити 36 білоруських посадовців персонами нон-грата в Україні, предає громадська ініціатива "Знаю".

Крім того, громадські активісти планують паралельно із врученням звернення провести акцію "Скільки коштує свобода Білорусі?", до якої приєднаються депортовані білоруси та українці.

"Для цього на одні шальки терезів буде покладено декларації нашого президента про свободу слова, вибору, інформації, а на інші - матеріальні цінності", - зазначають активісти.

Водночас увазі публіки представлять білоруську корову, яка прийде до секретаріату в супроводі білоруських партизанів.

Як відомо, 16 травня речник МЗС Василь Філіпчук оголосив позицію офіційного Києва, визначивши, що через зростання торгівельних відносин між Білорусією та Україною, які виросли на кілька мільйонів доларів, вводити санкції проти білоруських чиновників, які визнані країнами ЄС як такі, що скоїли злочин проти людства, – неможливо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування