"Укрзалізниці" доведеться відповідати за нав'язане харчування

П'ятниця, 30 червня 2006, 15:29

Мінтранспорта і зв'язку має намір розглянути правомірність рішення Держдепартаменту залізничного транспорту "Укрзалізниця" про надання харчування в потягах.

Про це повідомив міністр Віктор Бондар в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

За його словами, він дав доручення керівництву "Укрзалізниці" надати йому всі документи, на підставі яких було ухвалено таке рішення, а також документи про відповідність прийнятого рішення монопольному законодавству.

"У понеділок ми одержимо весь пакет документів і вирішимо, чи правомочна "Укрзалізниця" приймати таке рішення", - сказав Бондар.

Він також відзначив, що мінтрансзв’язку протягом двох місяців розробить і затвердить новий механізм формування тарифів на пасажирські залізничні перевезення.

Зокрема, він відзначив, що диференціація тарифів на залізничні перевезення відбувалася залежно від розвитку регіону.

Міністр підкреслив, що є супротивником розподілу регіону "на депресивні і недепресивні". При цьому глава Мінтрансу підкреслив, що "вся Україна нормально розвивається". Через місяц-два будемо готові затвердити", - додав Бондар.

Як повідомлялося, з 16 травня в порядку експерименту "Укрзалізниця" ввела харчування як обов'язкову послугу в 2 вагонах - одному купейному й одному спальному - потягу N1/2 сполученням Київ-Москва-Київ. Вартість ланч-набору в купе - 17 грн., у СВ - 24 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування