Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна звинувачує Росію у наклепі

П'ятниця, 30 червня 2006, 17:46

Росія намагається скомпрометувати Україну перед "Великою вісімкою", звинувачуючи у порушенні контролю за ракетними технологіями.

Про це у п'ятницю заявив речник МЗС Василь Філіпчук, повідомляє УНІАН.

"Українська сторона відкидає будь-які звинувачення у начебто "постачанні" або "незаконному експорті" крилатих ракет Х-55 до інших країн. Ракети Х-55 з території України на законних підставах передавались лише Російській Федерації", - сказав він.

Філіпчук наголосив, що "згадані публікації та заява, таким чином, виглядають не інакше, ніж свідоме прагнення створити атмосферу підозрілості та недовіри відносно України".

"У зв'язку зі згаданими безпідставними звинуваченнями з боку російської сторони МЗС України звернулося до МЗС Росії щодо надання роз'яснення причин, які спонукали її до згаданих публічних заяв", - підкреслив Філіпчук.

За його словами, МЗС вважає, що, виходячи з духу партнерства між Україною та РФ, будь-яке занепокоєння Росії мало би бути обговорене у двосторонньому форматі по дипломатичних каналах та/або у рамках режиму, що відповідало б існуючим процедурам, які діють у міжнародній практиці.

За його словами, така позиція МЗС України ґрунтується також на домовленостях, досягнутих у ході двосторонніх українсько-російських консультацій з експортного контролю.

Філіпчук також нагадав, що ще у 2004 році компетентними органами України був виявлений факт контрабанди згаданих ракет з території України до Ірану та Китаю міжнародним злочинним угрупованням, до складу якого входили громадяни України, Росії та Австралії.

Як відомо, у п'ятницю віце-прем'єр, міністр оборони Росії Сергій Іванов звинуватив Україну в порушенні режиму контролю за ракетними технологіями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування