Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині побачили, що Україну відкинули на початок століття

Понеділок, 10 липня 2006, 10:25

Створення коаліції між Партією регіонів, Соцпартією та комуністами серйозно шкодить іміджу України на Заході.

Так вважає професор Кельнського університету, політолог Ґерхард Сімон, повідомляє Радіо "Свобода".

"Все це (створення "біло-блакитної" коаліції) серйозно шкодить іміджу України на Заході і, зокрема, в Німеччині. Адже з Україною не можна робити політику, яка базується на домовленостях, які сягають у майбутнє", - сказав він.

"Українська політика продемонструвала свою крайню непередбачуваність. Крім того, напрошується висновок, що українські політики думають передусім про себе й про владу, а не про країну й не про політичну програму. Саме так можна інтерпретувати й витівку Мороза, для якого, імовірно, головним було саме дістатися до влади", - додав політолог.

За його словами, деякі події в українському парламенті "справді нагадують театр, справжній цирк, і це сильно шкодить іміджу країни".

"Україна користувалася великою симпатією після “помаранчевої” революції. В Європі та в світі на неї стали дивитися значно краще, ніж раніше. Але поступово вона почала втрачати такий капітал. І Україна знову повернулася туди, де вона перебувала на початку цього століття. Складається враження, що все знову розпочинається спочатку”, - сказав Сімон.

На думку політолога, у ситуації, що склалася, "Нашій Україні" краще залишатися в опозиції "і спробувати заснувати в Україні новий потужний демократичний рух".

Водночас він зазначив, що навряд чи Блок Юлії Тимошенко колись співпрацюватиме з Партією регіонів.

"Що ж стосується “Нашої України”, то утворення коаліції з “регіонами” означатиме для неї її кінець як політичної сили. Але водночас це сприятиме зміцненню позиції БЮТ. Я думаю, що Юлія Тимошенко стане успішним опозиційним політиком", - сказав Сімон.

Він також зазначив, що існує шанс, що коаліція у складі "Партія регіонів – КПУ - СПУ" розвалиться.

"У Верховній Раді вона не матиме стабільної більшості, оскільки частина соціалістів може не підтримати такої коаліції. Я не знаю, як соціалісти, які колись стояли на боці “помаранчевої” революції, у практичних питаннях співпрацюватимуть з Партією регіонів. Я сумніваюся в тому, що Мороз зможе тривалий час тримати ситуацію під контролем", - сказав політолог.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...