Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати "не чешуться" і риють яму бюджету-2007

Понеділок, 10 липня 2006, 10:51

Бюджетна резолюція, яку депутати звичайно приймають до початку червня, дотепер Верховною Радою навіть не розглядалася.

При цьому міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що "це не має ніякого значення для розробки бюджету".

В інтерв'ю газеті "Дело" він сказав, що "насправді закон не передбачає ніякої норми щодо реакції парламенту на прийняття бюджетної резолюції".

"Є норма, що передбачає подачу проекту бюджетної резолюції, вона виконана, і зараз у Мінфіні починають підготовку держбюджету", - заявив міністр.

Однак за відсутності достатньої статистичної бази Мінфін не може говорити точно про доходи наступного року, зазначає Пинзеник.

При цьому міністр нагадує, що сьогодні ще не до кінця ясна доля і бюджету цього року.

У дуже близькому майбутньому депутатам доведеться вносити в нього зміни, щоб під кінець року в держбюджеті-2006 усе зійшлося один в один.

Усі без винятку експерти і високопосадовці вважають, що план доходів зведеного бюджету України на 2006 рік завищений, і, щойно депутати почнуть його переглядати, доведеться переглядати дохідну і секвестувати видаткову частини.

Насамперед через те, що прогнозні параметри росту економіки виявилися надто завищеними: раніше держбюджет-2006 розраховувався на основі прогнозу росту ВВП у 2006 році на 7%, але сьогодні уряд прогнозує ріст ВВП до кінця року на рівні 2,8% при інфляції 11,4%.

У поточному році від приватизації планується одержати 2,12 млрд. грн. при розмірі дефіциту держбюджету 2,3% від ВВП, або 11,7 млрд. грн., однак очевидно, що план буде провалений – Фонд держмайна зараз не продав і 10% плану цього року.

У Мінфіні впевнені, що недавнє рішення Кабміну про продаж землі під приватизованими об'єктами підвищить інвестиційну привабливість українських об'єктів, і продаж держмайна в 2007 році буде йти на повний хід.

Мінімальну зарплату до кінця року планується збільшити до рівня не менше 450 грн. на місяць.

При цьому в проект бюджетної резолюції Мінфін заклав дефіцит держбюджету на 2007 рік на рівні 10 млрд. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування