Янукович поділиться з "помаранчевими" віце-спікером

Понеділок, 10 липня 2006, 12:05

Партія регіонів готова віддати посаду одного з віце-спікерів опозиції у складі помаранчевих фракцій.

Про це повідомив член політради Партії регіонів Микола Азаров по завершенні погоджувальної ради в понеділок.

"Ми вважаємо, хоча вони ("помаранчеві") свого часу нас цього позбавили, що посада одного з віце-спікерів має належати опозиції. Ми готові це їм запропонувати", - сказав він.

Також, за його словами, у вівторок на пленарному засіданні парламенту планується оголосити про розпад помаранчевої коаліції і створення нової у складі "Партія регіонів – СПУ - КПУ".

Крім цього, Партія регіонів вже у вівторок очікує реакції президента на висунення Віктора Януковича кандидатом на посаду прем’єра.

"Ми очікуємо на те, що президент дуже оперативно відреагує на пропозицію по прем’єр-міністру, оскільки терміново треба сформувати новий уряд, а також вирішувати неузгодженості з парламентськими комітетами. Оскільки не можна зварити кашу без крупи", - сказав Азаров.

Він також ще раз наголосив, що Партія регіонів готова прийняти до складу коаліції як опозиційні фракції в цілому, так і окремих їхніх представників.

До того ж, за словами Азарова, якщо представники "Нашої України" та БЮТ є професіоналами, то коаліція готова віддати їм деякі міністерські портфелі. Водночас він не уточнив, які саме.

Азаров також сказав, що так звана "Антикризова коаліція" не претендує на посади міністрів силового блоку, квота на призначення яких належить президенту.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування